2021-11-15 15:40:34• hírek • Bede Emőke

Jelentős fejlesztés előtt áll a kakszentmártoni vízmű

Hétfőn aláírták a szatmári Apaserv Rt. székhelyén az „Északnyugati fejlesztési régió, ezen belül a Szatmár megyei víz és csatornahálózat infrastruktúrájának kiépítését célzó regionális terv 2014-2020” elnevezésű beruházás tizenhatodik kivitelezési szerződését is, melynek köszönhetően a kakszentmártoni víztisztító állomás elektromos hálózata újul meg.

A fejlesztés magába foglalja a teljes középfeszültségű rendszer rehabilitációját, a hozzá tartozó 25 kilométernyi vezetékkel és minden szükséges berendezéssel együtt, melyek révén a teljes vízüzem átállhat a 6kV-osról a 20kV-is rendszerre. A szerződés magába foglalja ugyanakkor egy úgynevezett SCADA rendszer üzembe helyezését, mely lehetővé teszi a középfeszültségű hálózat és az azzal összeköttetésben lévő berendezések irányítását, ellenőrzését és automatizálását – ismertette a projekt részleteit Leitner János vezérigazgató. Mint kiderült, az Electromara SRL. által elvégzett munkálatok összértéke 16.726.772,14 lej áfa nélkül, a kivitelezőnek pedig 22 hónap áll majd a rendelkezésére, hogy elvégezze a feladatot, mellyel a hétfői napon megbízták. A garanciaidő 36 hónap.



A vezérigazgatótól Kereskényi Gábor polgármester vette át a szót. A városvezető elmondta, az önkormányzatnak már 2016 óta elsőszámú célkitűzése volt, hogy Szatmárnémeti fejlesztéséhez uniós finanszírozási lehetőségeket használjanak fel, azonban nem a polgármesteri hivatal az egyetlen, mely élhet az uniós források kínálta eséllyel. Jól példázza ezt az Apaserv Rt., mely közel 1 milliárd lejt hívott le Szatmár megye ivó- és szennyvízrendszerének fejlesztése céljából. Az e rendkívüli fontosságú fejlesztési projekt keretében megvalósuló villanyhálózat-korszerűsítés kapcsán Pataki Csaba megyei tanácselnök arra kérte a kivitelezőt, hogy a munkálatokat fokozott figyelemmel végezzék, hiszen egy kisebb baklövés is megbéníthatja az egész vízművet vagy más, de hasonlóan fontos hálózatokat. A tanácselnök ugyanakkor azon reményének is hangot adott, hogy a fejlesztés a vállalt határidőnél gyorsabban el fog készülni.


A sajtótájékoztató utolsó mozzanataként sor került a szerződés aláírására.




 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: